+90 312 466 64 00 info@antantarabuluculuk.com.tr

Arabuluculuk sigorta sektöründe kabul gördü

Sigorta sektörünün yeni tanıştığı kavramlardan birisi olan ‘arabuluculuk’ Ankara’da düzenlenen bir toplantıda ele alındı. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, sektörün arabuluculuğu benimsediğini söyledi. Sigorta sektörünün gündemine son dönemde...

daha fazla bilgi edinin

06/06/2020 Tarihli Akşam Gazetesi’nde, Pandemi sürecinde merkezimizin işleyişi yer aldı.

“Temel Arabuluculuk Eğitim Modülü Güncelleme Çalıştayı”
13-14 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen   Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Birkan’ın teşrifleriyle ve arabuluculuk eğitimi veren eğitmenlerin katılımıyla, Ankara Hakimevi’nde tamamlanmıştır.

Türkiye Sigortalar Birliği ve Sigorta Tahkim Komisyonu sponsorluğunda düzenlenen 2. Maluliyet Kongresi, 5-6 Kasım tarihlerinde The Ankara Hotel’de gerçekleşti. Kongrede maluliyet hesaplamalarında iki farklı görüş üzerinde duruldu.

Türkiye Sigorta Birliği yetkilileri de sürecin daha net hale getirilmesi ve sigorta sektörünün geliştirilmesi yönünde beklentilerinin olduğu; belirsizliğin giderilmesi gerektiğini belirti. Bu doğrultuda sigorta tazminat ödemelerinin en kısa zamanda sebepsiz zenginleşmeye yol açmayacak şekilde; hızlı bir şekilde mağdura direkt ödenmesi ve aracıların devreden çıkartılarak gerçek hak sahiplerine ulaştırılması gerektiği vurgulandı.